Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Οικισμός Βαθύπεδο στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας



Το 1924 αναγκάστηκε η κοινότητα του Ιμάμ Τσαούς να παραχωρήσει στους Πρόσφυγες απο το Πουλατζάκ και Κερασούντα την πλευρά απέναντι απο τον Λούρο, γνωστή σε όλους σαν Λεβούνια, Λιοβούνια όπου σήμερα βρίσκεται χτισμένη η Νέα Κερασούντα. Το 1926 η κοινότητα μετονομάστηκε σε Άγιος Σπυρίδωνας και συμπεριλάμβανε ακόμη και τον οικισμό της Στρογγυλής.Την ίδια χρονιά παραχωρήθηκαν δικαιώματα σε βλάχους  από την Προσβάλα Ιωαννίνων σημ. Βεθύπεδο για χειμαδιά. 
Σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια, το Βαθύπεδο υπήρξαν μέχρι το τέλος του 2010, οικισμός του νεοσύστατου Δήμου Φιλοθέης με έδρα τις Χαλκιάδες. Με βάση τη νέα διοικητική διαίρεση που προβλέπει το Σχέδιο Καλλικράτης, το Βαθύπεδο εντάχθηκε στο Δήμο ΑρταίωνΤο Βαθύπεδο μαζί με τα Δοκίμια και τον Άγιο Σπυρίδωνα αποτελούν την τοπική κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα με συνολικό πληθυσμό 1.064 κατοίκους. 
Το Βαθύπεδο είναι ένας μικρός οικισμός του Δήμου Αρταίων με 59 μόνιμους κατοίκους (απογραφή 2011), στον κάμπο της Άρτας και απέχει από την πόλη περίπου 14 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου