Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΒΑΘΥΠΕΔΟ - Γεώργιος Σιομπότης και Ελένη Μάκη 1963 - 1967

Στην Ανατολική Κραψη για επιθεώρηση ο επιθεωρητής στο κέντρο και ο Γεώργιος Σιομπότης, η Ελένη Μάκη δεξιά και τη δασκάλα Ανατολικής αριστερά (Ιούνιος 1966)


Ίσως εκείνα τα χρόνια ήταν μάλλον τα καλύτερα από άποψη αγνής ψυχής, ήταν λίγο πολύ πιο ζεστοί οι άνθρωποι μεταξύ τους υπήρχε αυτό που λέμε αλληλοβοήθεια. Ειδικά οι βλάχοι από πάντα ο ένας στήριζε τον άλλο μέχρι και σήμερα.
Θα σας μιλήσω λοιπόν για έναν άνθρωπο που έζησε το χωριό 4 χρόνια σε πολύ δύσκολες εποχές. Αυτός ο άνθρωπος ονομάζεται Γεώργιος Σιομπότης δάσκαλος του χωριού απο το 1963 έως και το καλοκαίρι του 1967 με καταγωγή από την πόλη των Ιωαννίνων αλλά όμως είχε και μια ιδιαίτερη σχέση με το χωριό πέρα από την δασκαλική του θητεία, η γυναίκα του ήταν Βαθυπεδιώτισα η Ελένη Μάκη του Βασίλη Μάκη και της Κωστούλας Τζομακα. Μαζί ενωμένοι πέρασαν 4 χρόνια την δασκαλική τους θητεία ο Γιώργος σαν δάσκαλος και η Ελένη σαν νηπιαγωγός. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο με όλη την σημασία της λέξης που ξέρει τι πάει να πει δυσκολίες και έχει πάρα πολλές εμπειρίες από το Βαθύπεδο είτε καλές είτε κακές. Μέχρι και μάθημα σε σκηνή έκανε μετά από τον σεισμό που κατέστρεψε το χωριό.



Γεώργιος Σιομπότης (κακάβα προς Βαθύπεδο το 1965) 




Ελένη Μάκη (καλοκαίρι του 1964 στο Βαθύπεδο με τα πρόβατα του Περικλή Θεοδώρου)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου